-->

Sırtta Ve Göğüste Çıkan Sivilcelere Çözüm

Sürekli yüzümüzde çıkan sivilceler için çözüm arıyoruz. Kabul etmek gerekir ki en çok yüzümüze önem veriyoruz. Fakat sivilceler ne yazık ki sadece yüzümüzde çıkmıyor. Sırtta ve göğüste çıkan sivilcelere çözümbulmamız lazım. Sivilceler için hazırladığımız çeşitli sivilce maskelerini tabii ki sırtınızda veya göğsünüzde çıkan sivilceler için de kullanabilirsiniz. Bunun yanında size bir kaç tavsiye daha vermek istiyoruz.


Öncelikle vücudumuzda çıkan bu sivilcelerin nedenlerini öğrenelim. Yapılan araştırmalara göre vücudumuzdaki her bölgenin farklı nedenleri var. Sırt bölgesi; alerji, aşırı terleme, kullanılan şampuan ve jeller, dar giysiler gibi etkenlerin sonucu en yaygın akne oluşan bölgedir. Ayrıca yetersiz uyku ve yüksek kalorili besinler sonucu sırtta sivilce oluşumları gözlenmiştir. Göğsünüzde oluşan sivilce ve akneler ise dengesiz ve yetersiz beslenmeden ya da aşırı baharatlı yiyecekler, çok soğuk içecekler gibi sindirime etki edebilecek beslenme alışkanlıkları göğüs bölgenizde sivilce ve aknelere neden olur. Ayrıca hava almayan polyester ve naylon giysilerden de göğüste sivilce çıkmasına neden olur.


Genel olarak da vücutta çıkan sivilceler için stres, deri ya da iç hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Bayanlarda bu bölgelerde adet döneminde sıkça sivilce ve sivilce izleri görülür. Aşağıda vereceğimiz tavsiyeleri uygulamaya başlamadan önce bir dermatoloğa muayene olmakta fayda var. Genellikle karaciğerden salgılanan hormon ve enzimlerin düzensizliği bu duruma sebebiyet verir. Vücudunuzun başka bölgelerinde de sivilce ve kızarıklıklar çıkmaya başladıysa yapılacak tahliller ile sorunun kaynağı bulunabilir. Eğer deri ya da iç hastalıklardan dolayı oluşan sivilceleriniz yoksa buna kendiniz sebep oluyorsunuz demektir. Basitçe açıklamak gerekirse; gözeneğin içindeki kılın köküne bir yağ salgı bezi bağlıdır. Görevi, kıl keseciği boyunca yağ salgılayıp, yüzeyde, derinin doğal savunma ve koruma tabakasını oluşturmaktır. Salgının çıktığı bu tünelcik, yağ kir ve ölü hücrelerle kapanır, tıkanırsa yağ salgısı dışarı çıkamaz ve burada birikerek iltihap oluşturur.


Sırtta Ve Göğüste Çıkan Sivilcelere Tavsiyeler


  • Yüzünüzde olduğu gibi vücudunuzda çıkan sivilceleri de kesinlikle patlatmamanız gerekir. Aksi taktirde derin izler bırakacaktır.

  • Sivilce bir kaç gün geçmesine rağmen hala sönmüyorsa ve acı veriyorsa içerisindeki iltihabı atmak adına ucu ısıtılmış iğne ile patlatabilirsiniz.

  • Bu bölgelerde çıkan sivilcelerden sonra en büyük problem iz bırakması. Aktarlarda ya da marketlerde bulabileceğiniz kabak lifi ile bu sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olabilirsiniz. Kabak lifi sivilce izinin olduğu bölgede ki ölü hücrelerin atılmasını sağlar ve o bölgede ki kan akışını hızlandırır. Bu da hücrelerin kendilerini daha hızlı yenilemelerini sağlar.

  • Kabak lifini çok bastırmadan sivilce izinin olduğu bölgeye yumuşak ama derin gelgitlerle ovalayın. Bölgeden hafif kir çıkması ölü derinin atıldığını gösterir. Eğer kabak lifi uygulamasından önce sıcak su ile iyice yıkanıp sabunlanırsanız bu işlemi daha çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kabak lifi ile sivilce izlerinden kurtulurken aynı zamanda cildinize canlılık da vereceksiniz. Doğal bir ürün olan kabak lifi her evde bulunmalı. Ayrıca tüm vücudu keselemek yaklaşık 78 kalori harcamanıza sebep olur. Gördüğünüz gibi tek taşla üç kuş!

  • Sivilce sorunu yaşadığınız bölgelere kırmızı ya da mavi ışık tedavileri ya da hafif dozlu kimyasal peeling uygulamaları yaptırabilirsiniz. Bu da zaman isteyen bir tedavi yöntemidir. Çünkü sırt ve göğüs bölgesinde meydana gelen aknenin zor kontrol altına alınmasının nedeni cildin tedaviye daha geç yanıt verir.

  • Sivilcelenen bölgeyi sabah akşam temizlerseniz gözeneğin tıkanmasına izin vermemiş olursunuz. Kullandığınız temizleyiciler yumuşak içerikli organik ürünler olmalı. Sabun gibi kazıyıcı ve yüzeyi kurutucu etkiye neden olan ürünler yeni sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Temizlenme sonrası “mutlaka” antiseptik bir losyon/tonik uygulayın.

  • Haftada 2 kere vücut peelingi adlı ürünlerle vücudunuza peeling yapabilir ya da en başta da dediğimiz gibi kabak lifi ile vücudunuzdaki tüm ölü derilerden kurtulabilirsiniz.

  • Banyo sonrası cildi hafif yapılı bir losyonla nemlendirin. Nem dengesi yeterli olan deride hem gözenekler sağlıklı kalır hem deri daha çabuk yenilenir, dolayısıyla sivilce izleri daha çabuk gider.

  • Kırmızı köklü ve iri sivilceler için kurutucu jeller olduğunu biliyor muydunuz? Bu jellerden büyük acı veren sivilcelerinizin üzerine sürdüğünüzde sivilcenin derinleşmeden iyileşmesine yardımcı olursunuz.

  • Cildimizin yüzeyindeki “doğal koruyucu tabakanın yapısı” beslenme şeklimize, stres durumumuza, hormonal değişimlerimize göre hep değişir. Adet dönemlerinde yağ salgısının artması sivilcelenmeye müsait ortamı hazırlar. Bu dönemlerde daha dikkatli bakım yapmanız oluşumu engelleyecektir.

  • Sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edin. Çok baharatlı yiyecekler ve çok soğuk içecekler tüketmeyin.

  • Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkın ve günde en az 8 saat uyuyun.

  • Çok kalorili yiyecekler tüketmeyin.

  • Spor yaparken dar ve naylon giysiler yerine penye ve bol giysiler giyin.

Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Sırtta ve göğüste çıkan sivilcelere çözüm, vücutta çıkan sivilceler için ne yapılır, sivilce oluşum nedenleri, sırtta sivilce nasıl geçer, göğüste sivilce nasıl geçer, sırtta sivilce tedavisi, göğüste sivilce tedavisi, sırtta sivilce çözüm, göğüste sivilce çözüm, sırtta ve göğüste sivilce izleri nasıl geçer, sırtta ve göğüste sivilce çıkmasının nedenleri, sırtta sivilce patlatma.





YAZININ DEVAMI ==> Sırtta Ve Göğüste Çıkan Sivilcelere Çözüm
Sırtta Ve Göğüste Çıkan Sivilcelere Çözüm
Sırtta Ve Göğüste Çıkan Sivilcelere Çözüm
LihatTutupKomentar