-->

Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Makyaj Hilesi

Güzel makyaj yapmak doğuştan gelen bir yetenek değildir. Çevrenizdeki bir çok kadının makyaj yaptığını görüyorsunuz. Sizce hepsinin makyajı gerçekten güzel duruyor mu? Kaliteli makyaj, yeteneğe değil el alışkanlığına ve doğru bilgilere dayanır. Bir makyaj uzmanı statüsüne ulaşamayabilirsiniz fakat kendi makyajınızı kendi uzmanlığınızda yaparak daha çekici olabilirsiniz. Bu yüzden sizin için mutlaka bilinmesi gereken 10 makyaj hilesini araştırdık!


1- Cilt Makyajı En Önemli Kısımdır!


Cildinizin en önemli varlıklarınızdan biri olduğunu her zaman söylüyoruz. Makyaj yapın ya da yapmayın cilt bakımınıza çok önem  verin. Zaten çok bakımlı bir cildiniz varsa cilt makyajına gerek bile duymayabilirsiniz. Makyaja başlamadan önce mutlaka yüzünüzü cilt tipinize uygun bir temizleyici ile temizleyip nemlendirin. Temizleyici olarak köpük ya da jel kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü her ne kadar son zamanlarda üretilen sabunlar cildin Ph dengesini koruduğunu vadetse de, biz cildi kuruttuğunu düşünüyoruz. Cildiniz yağlıysa jel, kuruysa köpük kullanabilirsiniz.


Nemlendiriciyi sürdükten sonra cildinizin emmesi için, fondöten sürmeden önce en az 15 dakika beklemeniz lazım. Nemlendiriciyi sürer sürmez fondötene geçerseniz, nemlendiricinin yağlı hissi fondötenin akmasına yani cildinizin makyajı kusmasına neden olur. Fondöten altına baz olarak kullanılan nemlendirici mutlaka su bazlı olmalıdır. Cildiniz kuru bile olsa yağ bazlı nemlendirici sürerseniz cilt makyajınız kötü görünür. Cildinizin çok kuru olduğunu ve su bazlı nemlendiricinin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, cildinizi makyaja önceden hazırlamanız şart. Örneğin sabah kalkar kalkmaz yüzünüzü temizledikten sonra nemlendiricinizi bol bol sürün. Yarım saat sonra tekrar nemlendiricinin 2. katını uygulayın. Makyaj yapmaya son 15 dakika kala tekrar ince bir kat nemlendirici sürün. Böylece fondöteniniz uzun süre cildinizde sabit kalacaktır.


Makyaj yaparken muhtemelen fırça kullanıyorsunuz. Kullandığınız makyaj fırçalarının temiz olması, makyajın kaliteli görünmesi için çok önemli. Örneğin 1 sefer önce kullanılmış kapatıcı fırçasını tekrar kullandığınızda, özellikle de ikincide farklı bir kapatıcıyla uygulama yapıyorsanız, bir önceki kapatıcı kalıntıları fırçada kalacağı için karışacak ve ince bir tabaka oluşturamayacaksınız. Bu kural allık, far, fondöten gibi tüm fırçalar için geçerlidir. Fırçalarınızın haftalık ve günlük bakımlarını lütfen ihmal etmeyin güzeller.



2- Fondöten ve Kapatıcının Ten Renginiz İle Uyumuna Dikkat Edin!


Evet bu kural çok ama çok önemli. Fondöten ve kapatıcıları satın alırken mağaza ışığı altında test etmeyin. Mağaza ışıkları sizi yanıltır. Bu tür ürünler alırken cildinize makyaj yapmadan temiz ve nemli bir şekilde gitmenizde fayda var. Kendi makyaj fırçanızı yanınıza alın ve orada tam bir uygulama yaptıktan sonra güneş ışığı altında test edin. Kendi ten renginizden daha koyu ya da daha açık bir renk bir ürün sürerseniz, güzel makyaj yapma şansınızı hemen kaybedersiniz. Cilt ürünleriniz mutlaka ve mutlaka ten renginizle birebir aynı renk olmalıdır. Eskiden cilt tonunuzdan 1-2 ton açık renk fondöten ya da kapatıcınızı çok açık renk kullanabileceğinizi söylüyorlardı. Eski yapılan makyajlara bakarsanız fotoğraflarda ne kadar kötü göründüklerini fark edersiniz. Göz altlarının bembeyaz ve yüzün dekolteden daha açık renk görünmesi korkunç değil mi? Unutmayın ki, cildiniz ne kadar genç ve doğal görünürse diğer makyaj malzemelerine pek ihtiyacınız kalmaz.


Yeni ürünler denerken kendi fırçanız ile gitmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yüzlerce kişi tarafından kullanılan fırçalar hiç sağlıklı değil. O fırçalar sürekli temizlense dahi ilk siz kullanmadığınız sürece sizin için mikrop yuvasıdır. Zira geçenlerde haberlerde çıkan bir kadının makyaj fırçası yüzünden felç kaldığını biliyor muydunuz? 27 yaşındaki Jo Gilchrist yüzündeki sivilceyi kapatmak için arkadaşının fırçasını kullandı ve arkadaşının yüzünde olan stafilokok bakteri kadının  omurgasını hedef alması sonucu antibiyotik bile etki etmeyince kötürüm kaldı! Sizin de başınıza gelmesini istemiyorsanız yaşanılanlardan ders almalı ve her zaman temiz olmaya özen göstermelisiniz.



3- Göz Makyajı ile Dudak Makyajınızın Renkleri Uyumlu Olmalı!


Kimi zaman göz makyajınıza kimi zaman ise dudak makyajınıza dikkat çekmek isteyebilirsiniz. Her ikisine de yoğun renklerde makyaj yaparsanız büyük hataya düşersiniz. Bu durum sizi daha çekici kılmazken daha da demode yapacaktır. Örneğin dudağınızda koyu renk bir ruj kullanıyorsanız gözlerinizi çok doğal tutmalısınız. Toprak tonları ya da sadece bir eyeliner hatta sadece bir rimel bile çoğu zaman yeterlidir! Aynı şekilde gözlerinizde koyu renk smokey göz makyajı ya da çok parıltılı makyajlar yapacaksanız bir defileye çıkmayacağınız sürece dudaklarınızı nude, hafif şeftali ya da uçuk pembelerle boyayın. Bu ikisi arasındaki denge çok önemli!



4- Uzun ve Gür Kirpikler İçin Maskarayı Doğru Kullanın!


Gözlerinizin daha derin bakışlara sahip olabilmesi için uzun ve gür kirpikler şart. Rimelinizin kalitesi kadar nasıl kullanıldığı da çok önemli. Çoğu kadın günlük hayatta sadece rimel tercih edebiliyor. Kısaca bahsedecek olursak, rimeli önce kirpik uçlarına uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ardından ikinci katı sürerken kirpik diplerinden başlayarak uygulama yapın. Böylece olduğundan daha uzun görünen kirpiklere sahip olabilirsiniz. Daha önceden ayrıntılı bir şekilde hazırlamış olduğumuz “Maskara Sürmenin Püf Noktaları” adlı yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.



5- Allığı Sürerken Elinizi Hafif Tutun!


Cilt makyajınızda kontürleme yapmıyor olabilirsiniz fakat allıktan vazgeçemediğinize eminiz. Allık sürerken yüz şeklinize dikkat edin. Genel olarak bilinen, yanakları içine çek ve öne çıkan elmacık kemiklerinin üzerine allık sür kuralı sizin için uygun olmayabilir. Genelde şeftali ve pembe allıklar her cilt tonuyla uyumludur. Daha önceden ayrıntılı bir şekilde hazırlamış olduğumuz “Allık Nasıl Sürülür?” adlı yazımıza linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.



6- Kullandığınız Renklerin Size Yakışıp Yakışmadığına Dikkat Edin!


Makyajınızın cilt renginizle, saç renginizle ve yüz şeklinizle uyumlu olması da çok önemli. Bildiğiniz gibi makyaj yapsanız da doğal görünmek ilk kuralınız. Çok beyaz tenliyseniz cart bir kırmızı ya da fuşya sizde abartı görünebilir. Aynı şekilde çok esmerseniz nude renk bir ruj sizi soluk gösterebilir. Göz makyajında kullandığınız farların ten renginizle uyumlu olmasına da dikkat edin. Doğal sarışınsanız belki her renk farı kaldırabilirsiniz fakat saçlarınızı sarıya boyuyorsanız demode görüntüden uzak durun. Sarı saç makyajsızken kadını solgun gösterir. Uyumsuz renklerle kombinlenen sarı saç ise eğreti durur. Yine esmerler de makyajında kullandığı renklere dikkat etmeli. Örneğin kırmızı rujun esmerlere çok yakıştığını biliriz. Fakat kırmızının hangi tonu olacağını deneye deneye bulmalısınız.



7- Rujunuzu Acele Etmeden ve Temiz Sürün!


Dudaklarınızı inceyse kalın, kalınsa ince görünmesini istersiniz. Dudağınızın şekli ne olursa olsun dudak çizginizin etrafından taşıra taşıra sürmeyin. Nemli olmayan dudaklara mat rujlar sürmeyin. Ruj renginin ten renginizle uyumlu olup olmadığı da çok önemli. Daha fazla ayrıntı için “Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.



8- Kontür Yaparken Abartıya Kaçmayın!


Yüzünüzün tombul göründüğünden şikayetçiyseniz kontür uygulaması tam size göre! Fakat seçtiğiniz kontür pudrasının, bronzer ve aydınlatıcının renk tonlarına çok dikkat etmelisiniz. Örneğin esmer bir teniniz varsa “The Balm Bahama Mama”, beyaz bir teniniz varsa “Benefit Hoola Bronzer” tercih edebilirsiniz. Kontür pudranız kesinlik sıcak değil gri alt tonlu soğuk kahve olmalı. Daha fazla ayrıntı için daha önceden yazdığımız kontür ile ilgili yazı için buraya tıklayın.



9- Göz Kaleminin Rengi Bakışlarınızı Etkiler!


Gözleriniz küçükse beyaz, gri, nude gibi açık renk kalemleri göz içine sürmelisiniz. Bu hem gözlerinizi daha iri gösterir hem de aydınlık bir görünüm sağlar. Çok esmer bir teniniz varsa ve küçük gözlere sahipseniz siyah yoğun makyajlar yapmak sizi daha sert gösterecektir. Fakat kocaman gözleriniz varsa siyah renk göz kalemleri tam size göre. Siyah göz kalemini gözlerinizin içine ve dışına sürüp dağıttığınızda buğulu bakışlara sahip olabilirsiniz.



10- Makyajı Kafanıza Göre Değil Sırayla Yapın!


Son olarak tüm bu kuralları doğru sırayla uygulamanız gerektiğini belirtmeliyiz. Örneğin koyu renk yapılan göz makyajlarında far kalıntılarının göz altlarına dökülmesi kaçınılmazdır. Cildinizi nemlendirip dinlendirdikten sonra öncelikle göz makyajınızdan başlayın. Geriye sadece rimel kalabilir. Daha sonra cilt makyajınıza geçin ve en son rimelinizi sürün. Fakat ağırlık dudak makyajınızda ise nemlendirici, fondöten, kapatıcı, göz, allık ve ruj sırasını izleyebilirsiniz. Acele bir şekilde makyaj yaparken bile elinize geleni yüzünüze sürmemeye özen gösterin güzeller. Emeklerinizin sonu kötü olmasın.


Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Mutlaka bilinmesi gereken 10 makyaj hilesi, kadınların bilmesi gereken makyaj hileleri, makyaj kuralları, makyaj nasıl yapılır, makyaj yapımı, doğru makyaj, yüz makyajı, göz makyajı, makyaj uyumu, makyaj teknikleri, makyaj ile ilgili bilinmesi gerekenler.





YAZININ DEVAMI ==> Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Makyaj Hilesi
Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Makyaj Hilesi
Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Makyaj Hilesi
LihatTutupKomentar