-->

Yağlı Ciltler İçin Doğal Maskeler

Yağlı ciltliler sürekli çıkan sivilcelerden, parlamalardan ve geniş gözeneklerden şikayet ederler. Halbuki doğal maskeler ile sebum dengesini saplayıp bu sorunun üstesinden gelerek cilt tiplerini avantaj haline getirebilirler. Çünkü onlar diğer cilt tiplerine nazaran daha geç kırışır ve daha genç yaşlanırlar. İşte sizler için derlediğimizyağlı ciltler için doğal maskeler!


Yağlı Ciltler İçin Maske – 1


– 2 yemek kaşığı yoğurt


– 2 yemek kaşığı un


– Bir miktar gül suyu


Tüm malzemeleri karıştırarak krem kıvamına getirin. Cildinize uygulayıp 20 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Bu maske gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlar.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 2


  • 1 adet yumurtanın akı

  • 2-3 damla limon suyu

Yumurtayı sarısından ayırdıktan sonra bir kasenin içinde köpürene kadar çırpın. Cildiniz yağlıysa 2-3 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Tüm yüzünüze eşit miktarda dağıttıktan sonra 15 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla durulayın. Bu maskeyi hafta bir ya da en fazla iki kere uygulayabilirsiniz. Bu maske siyah noktaları temizlemenizi, cildinizin fazla yağın almasını ve derinlemesine temizlik yapmasını sağlar.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 3


– 1 çay kaşığı üzüm pekmezi


– Yarım paket yaş maya


– 1 çay kaşığı lavanta yağı


– 1 tatlı kaşığı yeşil kil


– 1 çay kaşığı limon suyu


– Cam kase


Yaş mayayı kasenin içinde iyice ezin. Kil hariç malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Krem kıvamına gelince kili de ekleyin. Tüm yüzünüze ve dilerseniz boynunuza maskeyi dağıtın ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Bu maske yağlıya dönük karma ciltler için uygundur. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Bu maske ile cildinizi mat ve sağlıklı gösterebilirsiniz.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 4


– 1 tablet yaş maya


– Bir miktar süt


– Elma yağı, elma sirkesi ya da gül suyu


Malzemeleri iyice karıştırın. Temiz cildinize sürüp yarım saat kadar bekleyin. Ardından durulayın. Sürdükten 10 dakika sonra cildinizin toparlandığını hissedebilirsiniz. Duruladıktan sonra cildinizi elma yağı, elma sirkesi ya da gül suyu ile silin. Sonrasında nemlendirici kullanmayı unutmayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Bu maske gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlar.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 5


– 1 tatlı kaşığı kuru nane


– 1 fincan su


– Cezve


– 2 çay kaşığı nemlendirici


Cezveye su ve kuru naneyi koyup demleyin. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı çayı nemlendirici ile karıştırın. Temiz cildinize sürüp 10 dakika bekleyin. Bu maske karma ve yorgun ciltler için uygundur. Cildi serinletir, ferahlatır ve yorgun ciltleri canlandırır. Haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 6


  • 100 ml gül suyu

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı E vitamini yağı

  • Pamuk

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bir pamuğu maskeye batırıp cildinize dairesel hareketlerle 5 dakika boyunca masaj yapın. Maskenin 20 dakika boyunca cildinizde kalmasını sağlayın. Ardından ılık su ile temizleyin. Bu maske sivilce izlerini hafifletmenizi sağlar.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 7


– 1 bardak haşlanmış kuru fasulye


– 1 yemek kaşığı zeytinyağı


– 15 damla limon


– 1 yemek kaşığı bal


Haşlanmış fasulyeyi bir taşım daha kaynatıp püre haline getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürün, 20 dakika sonra yıkayın. Bu maske cildi çok iyi besler ve pembelik verir. Düzenli yapıldığında bebek poposu gibi porselen bir cilde sahip olursunuz.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 8


– 1 paket jelatin


– Yeteri kadar meyve suyu


Jelatini eritmek için seçtiğiniz meyvenin suyunu tavaya alın ve jelatin tamamen çözülünceye kadar ocakta sürekli karıştırarak ısıtın. Ardından karışımı bir kaseye alın ve buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Maskeyi dolaptan çıkardığınızda jelatin yoğun ve sıvı kıvamında olmalı. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20-25 dakika bekleyin. Maske tamamen kuruyunca maskeyi soyarak çıkartabilirsiniz. Yüzünüzü temizlemek için soğuk su kullanın. Bu maske siyah noktaları temizlemenizi sağlar. Amaç siyah noktaları jelatine yapıştırmaktır. Bu maskeyi cildinize peeling yaptıktan sonra uygularsanız daha etkili olur.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 9


– 120 gr kabukları soyulmuş badem


– 1 adet yumurtanın beyazı


– 2 çorba kaşığı gül suyu


Bademleri döverek ya da mixerde çekerek toz haline getirin. Yumurta akını ve gül suyunu ekleyin. Krem kıvamına gelen maskeyi yüzünüze sürün ve 10 dakika sonra durulayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Bu maske gözeneklerinizin sıkılaşmasını, cildinizi derinlemesine temizlemesini, cildin sebum dengesini korumasını sağlar.



Yağlı Ciltler İçin Maske – 10


  • 1 yemek kaşığı kafur yağı

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş maydanoz

  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan

  • 1 çorba kaşığı kil

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yüzünüzün geneline ya da sadece lekelerin bulunduğu bölgeye sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu maske cilt lekelerini hafifletmeye yardımcı olur. Maskeyi 2 hafta düzenli olarak kullanırsanız olumlu etkilerini görebilirsiniz.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Yağlı Ciltler İçin Doğal Maskeler
Yağlı Ciltler İçin Doğal Maskeler
Yağlı Ciltler İçin Doğal Maskeler
LihatTutupKomentar